Jerk-possu
Jouni taituroi porsasta Jamaikan tyyliin. Samaa, varsin tulista marinadia voi käyttää myös naudan tai broilerin kanssa, maestro vinkkaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 3 kg porsaankasleria
- 300 g tuoretta inkivääriä
- 2 isoa sipulia
- 30 g karkeaa suolaa
- ½ dl kokonaisia mustapippureita
- 1 puntti persiljaa
- 2 vihreää chilipippuria
- 2 nagamorichiliä (tai vähemmän: erittäin vahvoja)
- 1 tölkki lagerolutta
- 2 limetin tai sitruunan mehu
- 1dl punaviinietikkaa
- varrastikkuja
Valmistusohje
Leikkaa liha suorakaiteen muotoisiksi, noin 3 cm:n paksuisiksi ”sormiksi” – jos käytät kanaa, 4 cm:n paksuisiksi.
Mittaa tehosekoittimeen kuorittu inkivääri, sipulit, suola, mustapippuri, persilja ja chilit. Surauta tehosekoittimessa tahnaksi. Jos kone ei pyöri kunnolla, lisää sekaan vähän olutta.
Hiero tahna käsillä huolellisesti lihan sekaan. Lorottele päälle limettimehu ja viinietikka. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokausi.
Liota varrastikut vedessä ennen kuin laitat lihat vartaisiin. Tikuta ja paista grillissä kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"