Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunamarinoidut lampaankyljykset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruuna ja persilja ovat tämän lampaankyljysmarinadin makuaineet.

Neljälle

  • 8 lampaan kaksoiskyljystä
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 sipulia lohkoina
  • 1 dl persiljasilppua
  • 3/4 rkl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl salviaa

Lisäksi

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 3 dl vihreitä herneitä
  • 10 latva-artisokanpohjia

Valmistusohje

1. Laita lampaankyljykset vadille, sekoita marinadin ainekset ja kaada kyljysten päälle. Laita kylmään ainakin 6 tunniksi. Kääntele aika ajoin.

2. Valuta kyljykset, mausta ja paista noin 3 minuuttia puoleltaan.

3. Kuullota sipulia voissa kasarissa ja kääntele sekaan herneet. Täytä artisokanpohjat herneillä ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset