Sitruunamarinoidut lampaankyljykset
Sitruuna ja persilja ovat tämän lampaankyljysmarinadin makuaineet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 8 lampaan kaksoiskyljystä
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 2,5 dl rypsiöljyä
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 sitruunan mehu
- 2 sipulia lohkoina
- 1 dl persiljasilppua
- 3/4 rkl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl salviaa
Lisäksi
- 2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- 3 dl vihreitä herneitä
- 10 latva-artisokanpohjia
Valmistusohje
1. Laita lampaankyljykset vadille, sekoita marinadin ainekset ja kaada kyljysten päälle. Laita kylmään ainakin 6 tunniksi. Kääntele aika ajoin.
2. Valuta kyljykset, mausta ja paista noin 3 minuuttia puoleltaan.
3. Kuullota sipulia voissa kasarissa ja kääntele sekaan herneet. Täytä artisokanpohjat herneillä ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku