Lohi-punasipuliceviche
Ceviche on eteläamerikkalainen vastine graavaukselle. Kala marinoidaan limessä ja sitruunassa, joka tekee kalasta ”valmistettua” ja maukasta. Tarjoile alkuruokana tai seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g lohta
- ½ dl puristettua limemehua
- ½ dl puristettua sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- vapaavalintaista salaattia
- ½ punasipuli
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita limemehu, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Viipaloi lohi ja laita viipaleet vuokaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua yön yli. Kalasta pitää tulla valkoinen ja läpinäkyvä.
3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhdo salaatti ja asettele vadille. Asettele lohiviipaleet salaatin päälle, koristele punasipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka