Lohi-punasipuliceviche
Ceviche on eteläamerikkalainen vastine graavaukselle. Kala marinoidaan limessä ja sitruunassa, joka tekee kalasta ”valmistettua” ja maukasta. Tarjoile alkuruokana tai seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g lohta
- ½ dl puristettua limemehua
- ½ dl puristettua sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- vapaavalintaista salaattia
- ½ punasipuli
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita limemehu, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Viipaloi lohi ja laita viipaleet vuokaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua yön yli. Kalasta pitää tulla valkoinen ja läpinäkyvä.
3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhdo salaatti ja asettele vadille. Asettele lohiviipaleet salaatin päälle, koristele punasipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta