Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-punasipuliceviche

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ceviche on eteläamerikkalainen vastine graavaukselle. Kala marinoidaan limessä ja sitruunassa, joka tekee kalasta ”valmistettua” ja maukasta. Tarjoile alkuruokana tai seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 300 g lohta
  • ½ dl puristettua limemehua
  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • vapaavalintaista salaattia
  • ½ punasipuli

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita limemehu, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi lohi ja laita viipaleet vuokaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua yön yli. Kalasta pitää tulla valkoinen ja läpinäkyvä.

3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhdo salaatti ja asettele vadille. Asettele lohiviipaleet salaatin päälle, koristele punasipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Ceviche