Sitruunatorttu
Marenkinen sitruunatorttu on lähestulkoon liian hyvää ollakseen totta!
Pohja
- 100 g margariinia tai voita
- 1 rkl sokeria
- 1 muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl ohrakasta
Täyte
- 3/4 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 keltuaista
- 3 rkl ohrakasta
- 4 rkl Limmi-sitruunamehua
- 1 rkl margariinia tai voita
Marenki
- 2 valkuaista
- 4 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Painele taikina matalaan, voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, jossa on keskellä syvennys. Paista pohjaa 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Täyte: Mittaa kattilaan sokeri, vesi, keltuaiset, Ohrakas ja sitruunamehu. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee. Lisää rasva. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen.
Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä jonkin aikaa. Levitä marenki tortun pinnalle. Pidä uunissa 250-asteessa kunnes marenki saa hiukan väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"