Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marenkinen sitruunatorttu on lähestulkoon liian hyvää ollakseen totta!

Pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ohrakasta

Täyte

  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl ohrakasta
  • 4 rkl Limmi-sitruunamehua
  • 1 rkl margariinia tai voita

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 4 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Painele taikina matalaan, voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, jossa on keskellä syvennys. Paista pohjaa 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte: Mittaa kattilaan sokeri, vesi, keltuaiset, Ohrakas ja sitruunamehu. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee. Lisää rasva. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen.

Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä jonkin aikaa. Levitä marenki tortun pinnalle. Pidä uunissa 250-asteessa kunnes marenki saa hiukan väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Sitruunapiirakka