Smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit
Klassisia lisukkeita näille ruotsalaisille nyyteille ovat puolukat ja voisula.
Neljälle
- ½ kg keitettyjä, kylmiä perunoita
- 2 kananmunaa
- 2-5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Täytteeksi
- 500 g pekonia
- 2 keltasipulia
- 2 rkl jauhettua maustepippuria
- 1 tl jauhettua valkopippuria
Keittämiseen
- 5 l vettä
- 2 tl suolaa
Tarjoiluun
- puolukoita
- voisulaa
Valmistusohje
1. Täyte: Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli. Paista pekonia ja sipulia ilman, että sipuli saa väriä. Mausta mauste- ja valkopippurilla ja valuta siivilässä. Säilytä täyte jääkaapissa.
2. Muussaa perunat. Riko munat ja vatkaa ne. Sekoita perunamuusi, munat, suola ja niin paljon jauhoja, että saat kiinteän, kuivan taikinan. Työstä taikina nopeasti valmiiksi.
3. Tee taikinasta rulla ja paloittele se 20 osaan. Pyöritä niistä palloja ja tee jokaiseen kuoppa. Laita kuoppiin täytettä ja nypi pallot kiinni. Kuumenna vettä ja suolaa isossa kattilassa. Keitä taikinapaloja kerros kerrallaan 10-15 minuuttia koosta riippuen, nosta kattilasta reikäkauhalla. Tarjoile voisulan ja puolukoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku