Sokerikakku
Sokerikakku on ehdottomasti yksinkertaisin, mutta kaikkein paras kahvikakku. Vaniljasokerin voi korvata sitruunankuorella. Kylmä maito tekee kakusta kuivemman, lämmin maito mehevämmän.
8-10 palaa
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl vaniljasokeria
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
- rasvaa ja korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita toisiinsa jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2. Sulata voi ja kaada kuuma voisula maitoon, niin että siitä tulee haaleaa. Kaada maitoseos munaseokseen ja vatkaa jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista kakkua 28-30 minuuttia. Kokeile tikulla sen kypsyyttä, kun tikku pysyy kuivana, kakku on valmis. Vinkki: Jos haluat tehdä tiikerikakkua, ota kolmasosa taikinasta erilleen. Kaada isompi annos taikinaa vuokaan ja sekoita yhteen kolmannekseen 1 rkl kaakaojauhetta. Sekoita tumma taikina vaalean joukkoon haarukalla, niin kakusta tulee kauniin viirullinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka