Keitettyä kalaa viinirypäleillä ja purjolla

Ei ole lainkaan vaikeaa keittää oikein maukas kalaliemi, joka on pohjana tälle ihanalle ruoalle.

Neljälle

  • 1 kg kokonaista punakampelaa, fileet ja perkeet
  • 1¼ l vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli
  • persiljanvarsia
  • 1 purjo
  • 1 rkl voita
  • 20 vihreää viinirypälettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl vermuttia

Valmistusohje

1. Pyydä kalakauppiasta fileoimaan kala, ja pyydä mukaasi perkeet jotta voit keittää liemen. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele perkeet ja laita ne tilavaan kattilaan. Kaada päälle vesi ja anna kuumentua kiehuvaksi hitaasti. Kuori vaahto. Lisää suola ja valkopippuri sekä sipuli ja persilja. Hauduta kannen alla n. 30 minuuttia. Siivilöi liemi.

2. Puhdista ja huuhdo purjo, viipaloi se n. sentinkokoisiksi viipaleiksi ja paista ne voissa. Kuori ja halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Taita kalafileet keskeltä ja laita ne liemeen. Sekoita vehnäjauhot ja vesi, lisää suurus liemeen vähän kerrallaan. Kaada mukaan vermutti.

3. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kunnes kala on läpikypsää, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Ripottele päälle purjoa ja viinirypäleitä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!