Suikalepihvit viihannesnuudelien kera
Haluatko ryhtyä kokeilemaan levää ruoanlaitossa? Voit aloittaa käyttämällä levävalmisteita koristeena. Esimerkiksi nori-arkit, joita käytetään sushissa, ovat erinomaisia myös ruoan somistukseen. Tässä nori-suikaleet täydentävät lihaa ja nuudeleita.
Neljälle
- 500 g naudan ulkofileetä
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 200 g munanuudeleita
- ½ purjo
- 1 keltainen paprika
- 3 rkl osterikastiketta
Marinadi
- 3/4 dl japanilaista soijaa
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 3 rkl sherryä
- 1 ½ tl sokeria
Koristeeksi
- tuoreita pavunituja
- 1 nori-arkki
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Lihan marinointi: Leikkaa liha ensin viipaleiksi ja ne paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita raaste soijan, sherryn ja sokerin kanssa marinadiksi. Pane lihasuikaleet muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihan marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Ota lihasuikaleet marinadista ja paista ne paistinpannussa tai grillipannussa 2-3 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista purjo ja paprika ja leikkaa ne hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuullota suikaleita öljyssä. Valuta vesi nuudeleista ja sekoita freesatut vihannessuikaleet joukkoon. Lisää myös osterikastike sekoittaen.
3. Leikkaa nori-arkista ohuenohuita suikaleita. Nosta nuudelit lämpimille syville lautasille ja jaa pihvisuikaleet päälle. Sirottele pinnalle seesaminsiemeniä ja koristele pavuniduilla sekä norisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi