Pihvisuikaleet makeassa chilikastikkeessa
Tässäpä pikanopea wokkiruoka, jossa on kuitenkin runsaasti makua. Keitetty riisi tai nuudelit sopivat hyvin lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g naudan ulkofileetä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 tl inkivääriä raastettuna
- ½ tl suolaa
- 6 minimaissia
- 1 ½ dl makeaa chilikastiketta (sweet chili)
Valmistusohje
1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Kuori ja suikaloi tai murskaa valkosipulinkynnet. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja suikaloi palko hienoksi. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita lihasuikaleet, sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Puolita minimaissit.
2. Wokkaa sekoitus öljyssä ja suolaa. Lisää minimaissit aivan loppupuolella. Sekoita joukkoon makea chilikastike, kuumenna ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka