Fenkolia pihvisuikaleiden kanssa
Kun fenkolit ovat parhaimmillaan, niitä kannattaa tarjoilla esimerkiksi alkuruokana tai pienenä iltapalana. Tässä fenkolien seuralaisina on pinaattia ja suikaloitua lehtipihviä sekä tulisia mausteita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kokonaista fenkolia
- 100 g lehtipihvilihaa
- ½ sipulia
- ½ punainen chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 100 g tuoretta pinaattia
- öljyä paistamiseen
- 2 dl lihalientä
- 1 tl maizenaa + tilkka vettä
- 1 maustemitta kajennepippuria
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista fenkolit ja halkaise ne pitkittäin. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna puolikas palko. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puhdista pinaatinlehdet, leikkaa paksut lehtiruodit pois.
2. Kuullota pinaattia öljytilkassa ja nosta ne sitten sivuun. Paista sipulisilppu ja pihvisuikaleet, mausta chilisilpulla, kajennella, suolalla ja valkopippurilla. Lisää valkosipulinkynsiviipaleet paistumaan mukaan hetkeksi. Liuota maizena vesitilkkaan ja sekoita suurus lihaliemeen, kaada seos edellisten joukkoon pannulle, sekoita ja anna kiehahtaa.
3. Nosta pinaatit lämpimälle tarjoiluvadille ja fenkolit pinaattipedille, Kaada lopuksi päälle suikalepihviseos ja tarjoile heti alkupalana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku