Suikalepihvit, linssejä ja palsternakkaa
Naudan ulkofileetä on useinkin tarjouksissa, ja mikä onkaan sopivampaa viikonloppuruokaa kuin pihvit, kokonaisina tai suikaleina. Tässä suikalepihvit saavat seuraa linsseistä ja palsternakasta, maukas yhdistelmä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g naudan ulkofileetä
- 100 g vihreitä linssejä
- 2 palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 dl lihalientä
- voita paistamiseen
- suola ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit, kuumenna kiehuvaksi vettä, jota on kolminkertaisesti linssien määrä ja keitä linssejä hiljaisella lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Kuori palsternakat, leikkaa ne lohkoiksi ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Leikkaa liha suikaleiksi ja paistia ne voissa kauniin ruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista myös palsternakat.
3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota niitä ruskistamatta, lisää linssit, sekoita hyvin ja lisää sitten lihaliemi. Anna kiehahtaa, lisää suikalepihvit ja palsternakat ja anna lämmetä kauttaaltaan kuumaksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka