Suklaavaahto kupissa
Suklaavaahto on loistava jälkiruoka tai seisovan pöydän osa. Sen voi valmistaa etukäteen, juuri ennen tarjoilua sinun tarvitsee vain koristella se.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 100 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
1. Laita suklaa kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja laita kulho sen päälle, sulata suklaa. Varo, ettei vesi kiehu jottei suklaa rakeudu.
2. Erottele munankeltuaiset valkuaisista, helpoiten teet sen antamalla valkuaisen valua sormien läpi, kämmeneen jää kokonainen keltuainen. Tarvitset vain puolet valkuaisista, vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Sinun on voitava kääntää kulho ylösalaisin ilman, että vaahto valuu, silloin vaahto on valmista.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja lisää ne sulaan suklaaseen. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka