Suklaamoussea ja tyrnikeittoa
Suklaamoussea viikonlopun herkutteluun! Loihdi tummasta suklaasta ja tyrnistä suussa sulava jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Suklaavaahto
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 4 rkl sokeria
- 3 dl vaahdotettua kuohukermaa
Tyrnikeitto
- 1 l tyrnimehua
- 200 g sokeria
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta sokeri ja 2 dl kuohukermaa. Kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle. Anna seoksen seistä 1 minuutin ajan ja sekoita seos tasaiseksi. Anna suklaa-kermaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää kermavaahto varovasti nostellen joukkoon. Anna suklaavaahdon hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Mittaa tyrnikeiton ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile suklaavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka