Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaamoussea ja tyrnikeittoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suklaamoussea viikonlopun herkutteluun! Loihdi tummasta suklaasta ja tyrnistä suussa sulava jälkiruoka.

Suklaavaahto

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl sokeria
  • 3 dl vaahdotettua kuohukermaa

Tyrnikeitto

  • 1 l tyrnimehua
  • 200 g sokeria
  • 1 vaniljatanko

Valmistusohje

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta sokeri ja 2 dl kuohukermaa. Kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle. Anna seoksen seistä 1 minuutin ajan ja sekoita seos tasaiseksi. Anna suklaa-kermaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää kermavaahto varovasti nostellen joukkoon. Anna suklaavaahdon hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Mittaa tyrnikeiton ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile suklaavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse