Vadelmaparfee

Klassinen vadelmajäädyke on raikas päätös aterialle. Tässä reseptissä vadelmat soseutetaan. Työ sujuu kätevimmin monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Jos vadelmajäädykettä tarjoillaan myös lapsille, konjakki kannattaa jättää pois.

4 annosta

  • 6 munankeltuaista
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl vadelmia
  • sitruunamehua
  • 1 rkl konjakkia

Valmistusohje

1. Soseuta vadelmat. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi. Veden lämpötila ei saa ylittää 50 astetta.

2. Jäähdytä munavaahto vatkaamalla. Sekoita joukkoon vadelmasose, sitruunamehu ja konjakki. Vatkaa ja lisää kermaa.

3. Kaada seos vuokaan. Pane pakastimeen 2-3 tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!