Vadelmaparfee
Klassinen vadelmajäädyke on raikas päätös aterialle. Tässä reseptissä vadelmat soseutetaan. Työ sujuu kätevimmin monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Jos vadelmajäädykettä tarjoillaan myös lapsille, konjakki kannattaa jättää pois.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 munankeltuaista
- 3/4 dl sokeria
- 4 dl kermaa
- 4 dl vadelmia
- sitruunamehua
- 1 rkl konjakkia
Valmistusohje
1. Soseuta vadelmat. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi. Veden lämpötila ei saa ylittää 50 astetta.
2. Jäähdytä munavaahto vatkaamalla. Sekoita joukkoon vadelmasose, sitruunamehu ja konjakki. Vatkaa ja lisää kermaa.
3. Kaada seos vuokaan. Pane pakastimeen 2-3 tunniksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa