Klassinen vadelmajäädyke on raikas päätös aterialle. Tässä reseptissä vadelmat soseutetaan. Työ sujuu kätevimmin monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Jos vadelmajäädykettä tarjoillaan myös lapsille, konjakki kannattaa jättää pois.

4 annosta

  • 6 munankeltuaista
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl vadelmia
  • sitruunamehua
  • 1 rkl konjakkia

Valmistusohje

1. Soseuta vadelmat. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi. Veden lämpötila ei saa ylittää 50 astetta.

2. Jäähdytä munavaahto vatkaamalla. Sekoita joukkoon vadelmasose, sitruunamehu ja konjakki. Vatkaa ja lisää kermaa.

3. Kaada seos vuokaan. Pane pakastimeen 2-3 tunniksi.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke