Karamellisuklaakreemi:
180g Caramelia suklaata (tai paahdettua valkosuklaata)
Sulata suklaa 45C asteiseksi ja mittaa glukoosi suklaan päälle. Liota liivate kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotettu liivate ja suola. Kaada lämmin neste suklaan päälle ja sekoita nuolijalla tasaiseksi, sileksi massaksi. Lisää sitten joukkoon kylmä vispikerma ja sekoita sauvasekoittimella muutama sekunti kunnes kreemi on tasaista. Anna kreemin jähmettyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Paahdettu valkosuklaa:
Laita suklaa laakeaan uunivuokaan. Kuumenna uuni 130-asteiseksi. Laita suklaa noin 20-30 minuutiksi uuniin paahtumaan kunnes suklaa on toffeen väristä. sekoittele välillä paahtamisen aikana. Anna suklaan jäähtyä. Murusta suklaa rouheeksi.
Karamellisoitua pullaa:
Sulata ja paahda sokeri pannulla. Lisää voi joukkoon. Karamellisoi pullapalat seoksessa. Tarjoile pullapalat lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.
Omenakompotti:
Paloittele omenat kylmään veteen. Kiehauta kattilassa omenamehu, vanilja ja tähtianis. Lisää omenapalat ja hillosokeri. Kypsennä omenaa hetken mutta jätä napakaksi. Jäähdytä kompotti ja mausta sitruunan mehulla. Kompotin voi tarjoilla myös lämpimänä
Omenajelly:
Liota liivate kylmään veteen. Kiehauta mehut kattilassa (lisää halutessasi sokeria). Lisää liotettu liivate kuumaan liemeen. Jäähdytä ja anna hyytyä. Murskaa hyytelö haarukalla kristallinomaiseksi muruksi. Tarjoile hyytelö kylmänä.
Koristeeksi: Tuoretta minttua, kaakaopapurouhetta ja pakastekuivattua puolukkaa