23.1.15. Tuorepuuro on vaihtelua tavalliselle aamupuurolle. Kokeile kaakaota ja avokadoa yhdistelevää makuelämystä! Tuorepuuro valmistetaan sekoittamalla hiutaleita, leseitä ja siemeniä nesteeseen, muun muassa piimään, rahkaan tai soijajuomaan ja niiden annetaan turvota. Tässä tuorepuuron pohjana toimivat avokado ja rahka. Mielenkiintoisen puuron makuna puolestaan on tuttu kaakao.
1:lle
- 1 avokado
- 1 tl sitruunamehua
- 1 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita
- 2 rkl kaakaojuomajauhetta
- 1 dl pehmeää maitorahkaa
- ½ tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 1 pala tummaa suklaata rouheena
Valmistusohje
Kuori ja pilko avokado kulhoon, purista päälle sitruunamehua. Lisää hiutaleet, kaakaojuomajauhe ja rahka, survo haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Mausta vaniljasokerilla. Ripottele pinnalle suklaarouhetta. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi.
VINKKI: Jos haluat löysempää tuorepuuroa, lisää maustamatonta jogurttia.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa