Sinappimaustettu kylkipaisti
Koko keittiö tuoksuu ihanasti sinapilta ja neilikoilta, kun kylkipaisti kypsyy uunissa. Tarjoile kuumana tai haaleana. Maukkaan liemikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa tästä tulee päivällinen, tai tarjoile ne osana joulupöytää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- 1 tl jauhettua mausteneilikkaa
- 1 tl sinappijauhetta
- 3 omenaa, lohkoina
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- vihreitä papuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Hiero kylkipaisti suolalla ja mausteilla. Laita ne luupuoli ylöspäin uunipannuun ja paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.
3. Käännä paisti ja paista vielä 45 minuuttia tai kunnes kylkiluut tuntuvat kypsiltä.
4. Laita omenalohkot mukaan uuniin viimeiseksi 30 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku