Valkosipulinen lampaanpaisti
Silavoimalla lampaanpaistin valkosipulinkynsillä saa sen maun ja tuoksun paljon voimakkaammaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 2 kg lampaanpaisti luun kera
- 3 valkosipulinkynttä paloina
- 1 tl minttua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele veitsenkärjellä reikiä paistiin sinne tänne ja työnnä reikiin valkosipulinpaloja. Hiero liha hyvin suolalla, pippurilla ja lopuksi mintulla. Laita liha ritilälle uunipannun päälle.
2. Paina lihaan paistomittari, paista uunin alatasolla, kunnes mittari on 70 asteessa.
3. Tarjoile siivilöidyn paistoliemen kanssa, lisättynä lihaliemellä sekä kuminperunoiden ja paistettujen endiivien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku