Valkosipulinen lampaanpaisti

Silavoimalla lampaanpaistin valkosipulinkynsillä saa sen maun ja tuoksun paljon voimakkaammaksi.

Kahdeksalle

  • 2 kg lampaanpaisti luun kera
  • 3 valkosipulinkynttä paloina
  • 1 tl minttua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele veitsenkärjellä reikiä paistiin sinne tänne ja työnnä reikiin valkosipulinpaloja. Hiero liha hyvin suolalla, pippurilla ja lopuksi mintulla. Laita liha ritilälle uunipannun päälle.

2. Paina lihaan paistomittari, paista uunin alatasolla, kunnes mittari on 70 asteessa.

3. Tarjoile siivilöidyn paistoliemen kanssa, lisättynä lihaliemellä sekä kuminperunoiden ja paistettujen endiivien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!