Valkosipulinen lampaanpaisti
Silavoimalla lampaanpaistin valkosipulinkynsillä saa sen maun ja tuoksun paljon voimakkaammaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 2 kg lampaanpaisti luun kera
- 3 valkosipulinkynttä paloina
- 1 tl minttua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele veitsenkärjellä reikiä paistiin sinne tänne ja työnnä reikiin valkosipulinpaloja. Hiero liha hyvin suolalla, pippurilla ja lopuksi mintulla. Laita liha ritilälle uunipannun päälle.
2. Paina lihaan paistomittari, paista uunin alatasolla, kunnes mittari on 70 asteessa.
3. Tarjoile siivilöidyn paistoliemen kanssa, lisättynä lihaliemellä sekä kuminperunoiden ja paistettujen endiivien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti