Rapeat kylkiluut
Paista rapeita, hyvin maustettuja kylkiluita vieraillesi. Omenasoseen, punakaalin ja keitettyjen perunoiden kanssa tästä tulee ihana päivällinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg ohueksi leikattua kylkipaistia
- suolaa ja mustapippuria
- jauhettua inkivääriä
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kylkiluiden väliin viiltoja, mutta anna lihojen pysyä yhdessä rintaluun kohdalta.
2. Hiero lihaan suolaa ja mausteita. Laita kylkipaisti lihapuoli ylöspäin ritilälle uunipannun päälle ja paista uunin keskitasolla 1-1 ½ tuntia. Käännä paistia kerran paistamisen aikana.
3. Jaa kylkiluut erilleen, tarjoile piparjuurella maustetun omenasoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan