Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suolasilliä kermaviilin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suolasilliä myydään kokonaisena, tynnyrissä ja fileinä. Myös valmiiksi liotettuja fileitä on saatavana. Niistä valmistat tämän kevyen kesälounaan todella helposti ja nopeasti.

4 annosta

  • 2 isoa, kokonaista suolasilliä
  • 1 sipuli
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 3 dl kermaviiliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä uusia perunoita kuorineen

Valmistusohje

1. Kokonaiset sillit on perattava. Huuhtele sillit ja liota niitä vedessä seuraavaan päivään.

2. Huuhtele sillit hyvin ja poista nahka. Leikkaa kokonaiset sillit poikittain 2-3 cm viipaleiksi. Leikkaa fileet yhtä paksuiksi viipaleiksi.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna ruohosipuli. Pane tarjolle kulhoihin. Kaada myös kermaviili kulhoon. Tarjoa silli kermaviilikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Sillivati