Sushia lohesta ja kuhasta
Sami Garam antaa pikaopastuksen sushin valmistukseen. Nappaa resepti talteen ja tee maukas annos kalasta ja riisistä japanilaiseen tapaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Sushiriisi
- 3 dl sushi- tai puuroriisiä
- 6 dl vettä
- 2-3 rkl valkoviini tai riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1-2 tl suolaa
Sushirullat
- sushiriisiä
- 1 kuhafilee
- 150 g lohifileetä
- kurkkua
- purjoa
- punaista paprikaa
- merilevälevyä
- wasabitahnaa
- soijakastiketta
- hillottua inkivääriä
Sushipallot ja -kuutiot
- Sushiriisiä
- 50 g lohifileetä
- 50 g kuhafileetä
- wasabitahnaa
- soijaa
- hillottua inkivääriä
Marinoidut lohikuutiot
- 100 g lohifileetä
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja mausta se sokerilla, suolalla ja etikalla. Vaihtoehtoisesti voit myös maustaa riisin Sushi Seasoning -mausteseoksella.
Tarkista maku ja mausta lisää tarpeen mukaan. Kaada riisinjyvät keitinveteen ja sekoita. Kun se kiehuu uudelleen, peitä kannella ja anna hautua kypsäksi jälkilämmöllä. Jäähdytä kypsä riisi.
Levitä ohut kerros riisiä merilevälevylle ja aseta pikkusormen paksuinen, levälevyn pituinen suikale kalaa ja/tai kasviksia sen keskelle.
Rullaa sushimaton avulla pötköksi ja kiinnitä se kostuttamalla juuri ennen kuin rulla on kiinni. Muotoile kiinteäksi ja anna rullan tekeentyä tovi.
Leikkaa siitä reilun sentin paksuisia paloja ja tarjoa ne wasabin, soijan ja inkiväärin kanssa.
Muotoile riisistä käsin tiiviitä palloja tai kuutioita. Purista pikku nokare wasabia keskelle. Leikkaa lohesta ja kuhasta ohuita viipaleita ja aseta kauniisti riisin päälle.
Leikkaa nahattomasta lohifileestä parin sentin kokoisia kuutioita. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua muutama minuutti.
Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua kymmenen minuuttia. Kuivaa pintoja hiukan ja tarjoa sellaisenaan tai wasabitahnan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka