Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sushipalat katkarapujen ja mädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Katkaravut ja mäti ovat sekä kauniita että maukkaita sushipaloissa. Käytä punaista mätiä, sillä musta mäti värjää riisin, eikä näytä hetken kuluttua herkulliselta.

8 palaa

  • 1 leväarkki, nori
  • 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
  • 4 viipaletta avokadoa
  • 10 katkarapua
  • 2 rkl punaista rasvakalan mätiä

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi.

2. Sipaise riisille kapea raita wasabia. Asettele riviin katkaravut, avokadosiivut ja mäti. Kääri rullalle. Liimaa sauma riisiviinietikalla.

3. Leikkaa käärö terävällä veitsellä 8 palaan.

Tuoreimmat aiheesta

Sushi