Sushipalat katkarapujen ja mädin kera
Katkaravut ja mäti ovat sekä kauniita että maukkaita sushipaloissa. Käytä punaista mätiä, sillä musta mäti värjää riisin, eikä näytä hetken kuluttua herkulliselta.
- Ruokavalio: Kevyt
8 palaa
- 1 leväarkki, nori
- 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
- 4 viipaletta avokadoa
- 10 katkarapua
- 2 rkl punaista rasvakalan mätiä
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi.
2. Sipaise riisille kapea raita wasabia. Asettele riviin katkaravut, avokadosiivut ja mäti. Kääri rullalle. Liimaa sauma riisiviinietikalla.
3. Leikkaa käärö terävällä veitsellä 8 palaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka