Sushipyörykät ja jättikatkaravut
Upeannäköinen ja ihana sushipyörykkä on päällystetty jättikatkaravulla. Olemme käyttäneet scampia, joita voi ostaa pakasteina niin raakoina kuin keitettyinäkin. Katkaravut tarjotaan keitettyinä Japanissakin aidoissa susheissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Yksi pyörykkä
- 2 rkl keitettyä sushiriisiä
- hieman wasabia
- 1 jättikatkarapu
- 1 suikale leväarkkia
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Keitä jättikatkarapuja 4 minuuttia, ota vedestä ja jäähdytä heti. Pujota scampit puuvartaaseen, jotta ne suoristuvat. Kuori lähes kaikki kuori, jätä vain pyrstön kärki kuorimatta, se toimii koristeena. Poista tumma suoli ja litistä pyrstöä vähän.
2. Muotoile riisipyörykkä kämmenelläsi ja sipaise sille hiven wasabia. Vähän on parempi kuin liika. Laita pyörykän päälle scampi ja paina hiukan.
3. Kääräise kapea leväsuikale vyöksi sushipyörykälle, liimaa alapuolelta riisiviinietikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka