Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sushipyörykät ja jättikatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Upeannäköinen ja ihana sushipyörykkä on päällystetty jättikatkaravulla. Olemme käyttäneet scampia, joita voi ostaa pakasteina niin raakoina kuin keitettyinäkin. Katkaravut tarjotaan keitettyinä Japanissakin aidoissa susheissa.

Yksi pyörykkä

  • 2 rkl keitettyä sushiriisiä
  • hieman wasabia
  • 1 jättikatkarapu
  • 1 suikale leväarkkia

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Keitä jättikatkarapuja 4 minuuttia, ota vedestä ja jäähdytä heti. Pujota scampit puuvartaaseen, jotta ne suoristuvat. Kuori lähes kaikki kuori, jätä vain pyrstön kärki kuorimatta, se toimii koristeena. Poista tumma suoli ja litistä pyrstöä vähän.

2. Muotoile riisipyörykkä kämmenelläsi ja sipaise sille hiven wasabia. Vähän on parempi kuin liika. Laita pyörykän päälle scampi ja paina hiukan.

3. Kääräise kapea leväsuikale vyöksi sushipyörykälle, liimaa alapuolelta riisiviinietikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Sushi