Sushipyörykät lohipäällystein
Sushipyörykät ovat pieniä riisipalleroita maustettuna hivenellä wasabia ja päällystettynä yleensä raaalla kalalla. Tässä olemme käyttäneet lohisiivuja. Ellet halua käyttää raakaa kalaa, valitse kylmäsavustettu lohi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Yksi pyörykkä
- 2 rkl keitettyä sushiriisiä
- hieman wasabia
- 1 ohut lohiviipale, 4x2½ cm
- 1 suikale leväarkkia
- 1 ruohosipuli
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Muotoile riisistä pyörykkä kämmenelläsi.
2. Sipaise pinnalle hiven wasabia. Parempi liian vähän kuin liikaa liekkejä kieleen. Paina kevyesti lohiviipale pyörykän päälle.
3. Leikkaa ½ cm kapea ja 8 cm pitkä suikale leväarkista. Kietaise se vyöksi sushikäärön ympärille. Liimaa alapuolelta saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka