Sushipyörykät lohipäällystein

Sushipyörykät ovat pieniä riisipalleroita maustettuna hivenellä wasabia ja päällystettynä yleensä raaalla kalalla. Tässä olemme käyttäneet lohisiivuja. Ellet halua käyttää raakaa kalaa, valitse kylmäsavustettu lohi.

Yksi pyörykkä

  • 2 rkl keitettyä sushiriisiä
  • hieman wasabia
  • 1 ohut lohiviipale, 4x2½ cm
  • 1 suikale leväarkkia
  • 1 ruohosipuli

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Muotoile riisistä pyörykkä kämmenelläsi.

2. Sipaise pinnalle hiven wasabia. Parempi liian vähän kuin liikaa liekkejä kieleen. Paina kevyesti lohiviipale pyörykän päälle.

3. Leikkaa ½ cm kapea ja 8 cm pitkä suikale leväarkista. Kietaise se vyöksi sushikäärön ympärille. Liimaa alapuolelta saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Koristele ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.