Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt paprikat, tomaatit ja herkkusienet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytetyt kasvikset syntyvät helposti grillissä. Täytteinä voit käyttää melkein mitä tahansa omien mieltymystesi mukaan. Tässä sinulle Sami Garamin resepti, jolla pääset varmasti hyvin alkuun.

Paprikat

  • 4 paprikaa
  • 200 g naudan jauhelihaa
  • puolikas sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 tl grillimausteseosta
  • (suolaa)
  • 100 g juustoraastetta

Tomaatit

  • 4 tomaattia
  • 100 g matjessilliä
  • puolikas sipuli
  • 1 dl smetanaa
  • nippu tilliä

Sienet

  • 8 jättiherkkusientä
  • 1 pkt pekonia
  • 100 g mustia, kivettömiä oliiveja
  • 50 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita jauhelihan, kananmunan, grillimausteseoksen kanssa. Lisää mukaan myös noin puolet juustoraasteesta.

Tarkista maku paistamalla koepihvi ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Täytä kantoineen halkaistut, siemenettömiksi otetut paprikat jauhelihalla ja paista ensin lihapuoli parilatasolla. Käännä paprikat ja siirrä ritilän päälle kypsymään valmiiksi saakka.

Ripottele loppu juustoraaste sulamaan paprikoiden päälle.

Leikkaa tomaateista "hattu" pois ja koverra sisältö tyhjäksi. Leikkaa silli ja sipuli hakkeeksi ja sekoita smetanan kanssa.

Mausta tillillä ja täytä tomaatit.

Tarjoa sellaisenaan tai grillaa tomaatteja hiukan.

Leikkaa oliivit hakkeeksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Ota sienistä kannat pois ja täytä tuorejuustolla.

Kietaise pekoniviipale kunkin sienen ympärille ja grillaa kypsiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt paprikat