Kassleria juuresliemellä
Juurekset antavat mehevän pohjan liemelle sekä grillatuille tai paistetuille kasslerkyljyksille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 pientä, paksua kasslerkyljystä
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 1 palsternakka
- 20 g lanttua
- 1 ¼ l vaaleaa lihalientä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 4 perunaa
Koristeluun
- hieman purjoa
Tarjoiluun
- hyvää leipää
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa. Kuori porkkana, juuriselleri, palsternakka ja lanttu ja kuutioi ne tasaisiksi paloiksi. Keitä liemi ja lisää pippurit, valkosipulinkynsi ja timjami. Lisää sipuli ja juureskuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
2. Siivilöi vihannekset ja keitä lientä kokoon kuumalla lämmöllä ilman kantta. Poista pippurit ja timjami. Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne liemeen ja keitä juuri ja juuri pehmeiksi, 10-15 minuuttia. Suikaloi purjo tarjoilua varten.
3. Paista tai grillaa kasslerkyljykset. Asettele lämpimät juurekset sekä liemi syville lautasille. Laita lihat päällimmäiseksi ja koristele purjolla. Tarjoile heti hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"