Taimenta ja kukkakaalia voikastikkeen kera

30.8.2013.

Ainekset

  • 200 g taimenta
  • 1 kukkakaali
  • 1 purjo
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • mustapippuria
  • sitruunaa
  • pistaasipähkinöitä

Voikastike

  • 50 g voita
  • 50g creme fraichea
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 salottisipuli
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Taimen:

1. Ota kukkakaalista pikkuisia nuppuja ja paista nopeasti pannulla öljyn kera. Lisää hienonnettu tilli.

2. Leikkaa taimenesta ohuita siivuja ja laita kuumalle pannulle, jonka pinnalla suolaa. Halstraa nopeasti molemmin puolin.

3. Laita purjo grilliin ja paahda pinta mustaksi. Kuori purjosta musta pinta pois ja mausta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

4. Paahda kuoritut pistaasipähkinät nopeasti.

Voikastike:

Kuori salottisipuli, pilko pieneksi ja laita kattilaan valkoviinietikan kanssa. Kiehauta, siivilöi ja lisää voi sekä creme fraiche. Lisää lopuksi ruohosipuli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!