Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taimenta ja kukkakaalia voikastikkeen kera

Julkaistu 30.08.2013 07:07

30.8.2013.

Ainekset

  • 200 g taimenta
  • 1 kukkakaali
  • 1 purjo
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • mustapippuria
  • sitruunaa
  • pistaasipähkinöitä

Voikastike

  • 50 g voita
  • 50g creme fraichea
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 salottisipuli
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Taimen:

1. Ota kukkakaalista pikkuisia nuppuja ja paista nopeasti pannulla öljyn kera. Lisää hienonnettu tilli.

2. Leikkaa taimenesta ohuita siivuja ja laita kuumalle pannulle, jonka pinnalla suolaa. Halstraa nopeasti molemmin puolin.

3. Laita purjo grilliin ja paahda pinta mustaksi. Kuori purjosta musta pinta pois ja mausta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

4. Paahda kuoritut pistaasipähkinät nopeasti.

Voikastike:

Kuori salottisipuli, pilko pieneksi ja laita kattilaan valkoviinietikan kanssa. Kiehauta, siivilöi ja lisää voi sekä creme fraiche. Lisää lopuksi ruohosipuli.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee