Taimenta ja kukkakaalia voikastikkeen kera
30.8.2013.
Ainekset
- 200 g taimenta
- 1 kukkakaali
- 1 purjo
- 1 nippu tilliä
- suolaa
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
- mustapippuria
- sitruunaa
- pistaasipähkinöitä
Voikastike
- 50 g voita
- 50g creme fraichea
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 salottisipuli
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Taimen:
1. Ota kukkakaalista pikkuisia nuppuja ja paista nopeasti pannulla öljyn kera. Lisää hienonnettu tilli.
2. Leikkaa taimenesta ohuita siivuja ja laita kuumalle pannulle, jonka pinnalla suolaa. Halstraa nopeasti molemmin puolin.
3. Laita purjo grilliin ja paahda pinta mustaksi. Kuori purjosta musta pinta pois ja mausta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.
4. Paahda kuoritut pistaasipähkinät nopeasti.
Voikastike:
Kuori salottisipuli, pilko pieneksi ja laita kattilaan valkoviinietikan kanssa. Kiehauta, siivilöi ja lisää voi sekä creme fraiche. Lisää lopuksi ruohosipuli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras