Taskurapuja vihannestäytteellä

Täytä ravun kuoret ravunlihalla, vihreillä sekä syksyisesti hienoilla juuressuikaleilla. Hyvää, epätavallista ja erittäin kaunista. Tarjoile ruokaisana alkuruokana tai pienenä iltaruokana.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 100 g vihreitä herneitä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 porkkana, 100 g
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 ¼ dl kevyttä crème fraichea (ranskankermaa)
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Avaa ravut, kaavi varovasti punainen rapuvoi ja säästä se koristeluun. Irrota lihat ravuista ja laita kulhoon.

2. Puhdista herkkusienet ja siivuta ohuesti. Kuori ja huuhdo porkkana ja selleri ja suikaloi ne. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.

3. Säästä hieman ruohosipulia koristeluun. Hienonna tilli ja loput ruohosipulista. Lisää majoneesi ja crème fraiche. Sekoita kunnolla.

4. Lisää majoneesiin ravunliha, herneet, herkkusienet ja juuressuikaleet. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

5. Jaa täyte ravunkuoriin. Koristele rapuvoilla ja hienoiksi paloiksi leikatulla ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.