Täytetty lampaanpaisti

Pyydä, että lampaanpaistista poistetaan luu kaupassa. Ota kuitenkin mukaan luu, josta voit keittää lientä. Leikkaa paisti vasta pöydässä.

6-8 hengelle

  • 1,5 kg lampaanpaisti, luuton
  • korianterijauhetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 200 g lammasjauhelihaa
  • 200 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 tl minttua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taivuta liha auki ja mausta sisältä suolalla, pippurilla ja korianterilla.

2. Sekoita mureketäytteen ainekset ja levitä täyte paistin sisään. Sido hyvin paistinlangalla. Mausta paistin ulkopuoli suolalla, pippurilla ja paprikalla.

3. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kuin poistat sidelangan.

4. Kuminaperunat ja paistetut endiivit sopivat oheen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!