Täytetty lampaanpaisti
Pyydä, että lampaanpaistista poistetaan luu kaupassa. Ota kuitenkin mukaan luu, josta voit keittää lientä. Leikkaa paisti vasta pöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6-8 hengelle
- 1,5 kg lampaanpaisti, luuton
- korianterijauhetta
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 200 g lammasjauhelihaa
- 200 g herkkusieniä silputtuna
- 1 tl minttua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taivuta liha auki ja mausta sisältä suolalla, pippurilla ja korianterilla.
2. Sekoita mureketäytteen ainekset ja levitä täyte paistin sisään. Sido hyvin paistinlangalla. Mausta paistin ulkopuoli suolalla, pippurilla ja paprikalla.
3. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kuin poistat sidelangan.
4. Kuminaperunat ja paistetut endiivit sopivat oheen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka