Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytettyä porsaanseläkettä paprikan ja keräkaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sunnuntaipaistiin saa vaihtelua täyttämällä se kaalilla ja paprikalla. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 1 kg porsaanseläkettä luulla
  • 4 viipaletta savupekonia
  • 1 punainen paprika
  • 3 keräkaalin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 ½ dl valkoviiniä

Tarvitset myös

  • sidelankaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa porsaanseläke auki ilman että poistat luuta ja taita se auki. Laita sen sisään pekoniviipaleita, paprikaa ja keräkaalin lehtiä. Kääri kokoon ja sido kiinni langalla.

2. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli. Laita liharulla voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja asettele porkkanaa, selleriä ja sipulia ympärille. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle viini.

3. Paista uunissa n. 1 tunti. Sisälämpötilan tulee olla 75 astetta. Anna lihan levätä ennen kuin viipaloit sen ja tarjoilet vuoassa kypsyneiden vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti