Täytettyä porsaanseläkettä paprikan ja keräkaalin kera
Sunnuntaipaistiin saa vaihtelua täyttämällä se kaalilla ja paprikalla. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg porsaanseläkettä luulla
- 4 viipaletta savupekonia
- 1 punainen paprika
- 3 keräkaalin lehteä
- 2 porkkanaa
- 20 g juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 ½ dl valkoviiniä
Tarvitset myös
- sidelankaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa porsaanseläke auki ilman että poistat luuta ja taita se auki. Laita sen sisään pekoniviipaleita, paprikaa ja keräkaalin lehtiä. Kääri kokoon ja sido kiinni langalla.
2. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli. Laita liharulla voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja asettele porkkanaa, selleriä ja sipulia ympärille. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle viini.
3. Paista uunissa n. 1 tunti. Sisälämpötilan tulee olla 75 astetta. Anna lihan levätä ennen kuin viipaloit sen ja tarjoilet vuoassa kypsyneiden vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku