Täytetyt munat
Keitetyt ja täytetyt munanpuolikkaat ovat varma valinta noutopöytään. Jos käytät kahta eri täytettä, varaa kutakin ruokailijaa kohden kaksi puolikasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- 4 tl muikunmätiä
- 12 kuorittua katkarapua
- 2 tl majoneesia
- ½ punasipuli
- 1 tl kapriksia
- ripaus hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. pane munat kylmällä vedellä täytettyyn kattilaan - näin huoneenlämpöiset munat pysyvät todennäköisesti ehjinä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kantta ja aloita ajanotto. Isot tai kylmät munat kiehuvat kypsiksi 9 minuutissa, pienet huoneenlämpöiset munat 8 minuutissa.
2v. Huuhtele munat kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Kun kastelet veitsen jokaisen munan jälkeen kylmässä vedessä, saat kauniita puolikkaita.
3. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Koristele puolet munista teelusikallisella muikunmätiä ja ripauksella ruohosipulia. Koristele loput munat ½ teelusikallisella majoneesia, kolmella katkaravulla ja muutamalla kapriksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku