Voitaikinaleivokset hasselpähkinätäytteellä
Leivo rapeita voitaikinaleivoksia, jotka täytät hasselpähkinätäytteellä.
12 kpl
- 4 pakastettua voitaikinalevyä
Täyte
- 100 g rouhittuja pähkinöitä
- 1 dl kidesokeria
- 2 munanvalkuaista
- munanvalkuaista penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan 15-20 minuutiksi. Ota esiin pelti ja huuhtele se kylmällä vedellä.
2. Sekoita rouhitut pähkinät sokerin ja valkuaisen kanssa taikinaksi.
3. Laita kaksi voitaikinalevyä vierekkäin kapeat sivut vastakkain ja ”liimaa” ne kiinni kylmällä vedellä. Kaulitse levyt 15-20 cm leveiksi. Toista kahdella muulla levyllä.
4. Levitä täyte kaulittujen levyjen keskelle, niin että keskikolmannes täyttyy.
5. Käännä tyhjät reunat täytteen päälle ja käännä rulla sauma alaspäin. Leikkaa n. 4 cm leveitä paloja, jotka laitat pellille.
6. Penslaa munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka