Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voitaikinaleivokset hasselpähkinätäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo rapeita voitaikinaleivoksia, jotka täytät hasselpähkinätäytteellä.

12 kpl

  • 4 pakastettua voitaikinalevyä

Täyte

  • 100 g rouhittuja pähkinöitä
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 munanvalkuaista
  • munanvalkuaista penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan 15-20 minuutiksi. Ota esiin pelti ja huuhtele se kylmällä vedellä.

2. Sekoita rouhitut pähkinät sokerin ja valkuaisen kanssa taikinaksi.

3. Laita kaksi voitaikinalevyä vierekkäin kapeat sivut vastakkain ja ”liimaa” ne kiinni kylmällä vedellä. Kaulitse levyt 15-20 cm leveiksi. Toista kahdella muulla levyllä.

4. Levitä täyte kaulittujen levyjen keskelle, niin että keskikolmannes täyttyy.

5. Käännä tyhjät reunat täytteen päälle ja käännä rulla sauma alaspäin. Leikkaa n. 4 cm leveitä paloja, jotka laitat pellille.

6. Penslaa munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset