19.12.2014 Resepti Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).

4 annosta

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 keltuaista
  • 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 valkuaista
  • 4 rkl sokeria

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kondensoitu maito, keltuaiset, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kaada tasainen seos neljään uuninkestävään annosmaljaan. Nosta maljat pakastimeen 5–10 minuutiksi. Laita uunin grillivastukset kuumenemaan 250-asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Vatkaa niin, että vaahto on kiiltävää ja sen pintaan muodostuu huippuja. Nosta annosmaljat pakastimesta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lusikoi marenki kulhoihin niin, että vanukas peittyy kokonaan. Nosta maljat uuniin ja paista marenkiin kaunis väri grillivastusten alla, 2–3 minuuttia. Tarjoile heti!

Ihana ja TODELLA nopea jälkiruoka!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.