19.12.2014 Resepti Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).
4 annosta
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
- 2 keltuaista
- 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 valkuaista
- 4 rkl sokeria
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kondensoitu maito, keltuaiset, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kaada tasainen seos neljään uuninkestävään annosmaljaan. Nosta maljat pakastimeen 5–10 minuutiksi. Laita uunin grillivastukset kuumenemaan 250-asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Vatkaa niin, että vaahto on kiiltävää ja sen pintaan muodostuu huippuja. Nosta annosmaljat pakastimesta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lusikoi marenki kulhoihin niin, että vanukas peittyy kokonaan. Nosta maljat uuniin ja paista marenkiin kaunis väri grillivastusten alla, 2–3 minuuttia. Tarjoile heti!
Ihana ja TODELLA nopea jälkiruoka!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa