Perunaa ja sipulia grillistä

Grillatut vihannekset ja juurekset ovat fantastisen hyvää ruokaa. Voit tarjoilla grillattuja kasvisherkkuja joko lisäkeruokana tai omana pääruokanaan hyvän kastikkeen tai yrttivoin siivittämänä.

4 hengelle

  • 2 perunaa (uuniperunalajiketta)
  • 2 bataattia
  • 2 sipulia
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • öljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi hyvin pestyt perunat ja bataatit sentin paksuisiksi siivuiksi. Esikeitä niitä miedosti suolatussa vedessä pari minuuttia.

2. Kuori tavalliset sipulit ja halkaise ne kahtia. Jätä kokonaisiin valkosipuleihin kuori, jotta kynnet pysyvät yhdessä. Puolita valkosipulit poikittain.

3. Sivele peruna- ja bataattiviipaleet sekä sipulipuolikkaat öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kypsiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.