Perunaa ja sipulia grillistä
Grillatut vihannekset ja juurekset ovat fantastisen hyvää ruokaa. Voit tarjoilla grillattuja kasvisherkkuja joko lisäkeruokana tai omana pääruokanaan hyvän kastikkeen tai yrttivoin siivittämänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 2 perunaa (uuniperunalajiketta)
- 2 bataattia
- 2 sipulia
- 2 kokonaista valkosipulia
- öljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi hyvin pestyt perunat ja bataatit sentin paksuisiksi siivuiksi. Esikeitä niitä miedosti suolatussa vedessä pari minuuttia.
2. Kuori tavalliset sipulit ja halkaise ne kahtia. Jätä kokonaisiin valkosipuleihin kuori, jotta kynnet pysyvät yhdessä. Puolita valkosipulit poikittain.
3. Sivele peruna- ja bataattiviipaleet sekä sipulipuolikkaat öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka