Tillimuhennettua perunaa ja béchamelkastike

Tillimuhennetussa perunassa on peruna ja kastike samassa. Tämä on klassinen lisuke silavamakkaralle ja riimisuolatulle lohelle.

Neljälle

  • 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
  • 1 nippu tilliä

Béchamelkastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Laita kattila liedelle ja lisää maito samalla sekoittaen. Anna poreilla 10-15 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, viipaloi varoen.

3. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen. Kaada kuuma kastike perunoiden päälle, sekoita varovaisesti käännellen. Anna kaiken lämmetä ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!