Tillimuhennettua perunaa ja béchamelkastike
Tillimuhennetussa perunassa on peruna ja kastike samassa. Tämä on klassinen lisuke silavamakkaralle ja riimisuolatulle lohelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- 1 nippu tilliä
Béchamelkastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Laita kattila liedelle ja lisää maito samalla sekoittaen. Anna poreilla 10-15 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, viipaloi varoen.
3. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen. Kaada kuuma kastike perunoiden päälle, sekoita varovaisesti käännellen. Anna kaiken lämmetä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa