Makkaraa ja kaalisalaattia

Hieman erilainen salaatti, jossa keräkaaliraaste maustetaan piparjuurella ja sekoitetaan valkokastikkeen, bechamelin, kanssa.

Neljälle

  • 1 pieni keräkaali, karkeasti raastettuna
  • vastaraastettua piparjuurta
  • 500 g lenkkimakkaraa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl kidesokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa ja ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeesta: Sulata margariini kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja mausteet. Lisää maito ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä, lisää viinietikka ja keltuainen samalla voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna erittäin lyhyt hetki, älä keitä. Anna jäähtyä.

3. Sekoita piparjuurella maustettu kaaliraaste ja kylmä kastike. Tarjoile paistetun lenkkimakkaran kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.