Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makkaraa ja kaalisalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieman erilainen salaatti, jossa keräkaaliraaste maustetaan piparjuurella ja sekoitetaan valkokastikkeen, bechamelin, kanssa.

Neljälle

  • 1 pieni keräkaali, karkeasti raastettuna
  • vastaraastettua piparjuurta
  • 500 g lenkkimakkaraa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl kidesokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa ja ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeesta: Sulata margariini kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja mausteet. Lisää maito ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä, lisää viinietikka ja keltuainen samalla voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna erittäin lyhyt hetki, älä keitä. Anna jäähtyä.

3. Sekoita piparjuurella maustettu kaaliraaste ja kylmä kastike. Tarjoile paistetun lenkkimakkaran kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarasalaatti