Makkaraa ja kaalisalaattia
Hieman erilainen salaatti, jossa keräkaaliraaste maustetaan piparjuurella ja sekoitetaan valkokastikkeen, bechamelin, kanssa.
Neljälle
- 1 pieni keräkaali, karkeasti raastettuna
- vastaraastettua piparjuurta
- 500 g lenkkimakkaraa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1-2 tl kidesokeria
- 2 dl maitoa
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja ripaus cayennepippuria
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeesta: Sulata margariini kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja mausteet. Lisää maito ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä, lisää viinietikka ja keltuainen samalla voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna erittäin lyhyt hetki, älä keitä. Anna jäähtyä.
3. Sekoita piparjuurella maustettu kaaliraaste ja kylmä kastike. Tarjoile paistetun lenkkimakkaran kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku