Pikkelöity punasipuli:
Kiehauta liemen ainekset ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Varhaiskaali:
Sekoita kaikki ainekset ja tarkista maku. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
Kapris-tillimajoneesi:
Aja tilli öljyn kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi ja kirkkaan vihreäksi (n. 10 min, pidä välillä taukoa ettei kone ylikuumene). Siivilöi öljy. Laita laita kaikki ainekset kulhoon paitsi öljy ja ranskankerma. Vatkaa aineksia hetken ja ryhdy lisäämään öljyä pieninä määrinä voimakkaasti vatkaten. Loppua kohden voit kaataa öljyä reippaammin. Kastike tulee olemaan suht paksua. Sekoita joukkoon kaprikset ja mausta ranskankermalla ja tarvittaessa sitruunan mehulla.
Tillitortillat:
Sekoita vehnäjauho, leivinjauho ja suola kulhossa. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon tilli. Nypi voi vehnäjauhojen joukkoon ja kaada päälle vesi. Vaivaa taikinaa noin 3 minuuttia kunnes se on elastista ja pehmeää (lisää tarpeen mukaan jauhoja) ja anna levätä liinan alla noin 15 minuuttia. Pyöritä taikinasta pieniä (n. 25 g) palloja ja kaulitse letuiksi. Paista lettuja kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin noin 30 sekuntia kunnes letut ovat saaneet hieman väriä.
Polentamuikut:
Ota esille kolme lautasta joille laitat ruisjauhot, kevyesti vatkatun kananmunan ja kolmanteen polentan. Pyörittele muikut suolalla ja pippurilla maustetuissa ruisjauhoissa, pyörittele kala tämän jälkeen kanan- munassa ja viimeiseksi polentassa. Paista muikut runsaassa voissa paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä.
Tarjoile tortillat sipulin, kaalin, majoneesin ja muikkujen kera.
Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)