Tiramisu ja paahdettu nektariinisalaatti
Klassinen, mahtavan ihana italialainen jälkiruoka saa tässä ohjeessa tasapainoa pirteistä hedelmämauista. Tiramisu maistuu parhaimmalta, jos sen valmistaa jo edellisenä päivänä.
Kuudelle
- 500 g mascarpone-juustoa
- 1 ½ dl tomusokeria
- 3 munankeltuaista
- 3 munanvalkuaista
- 2 rkl sirotesokeria
- ½ dl kylmää kahvia
- 1 tuplaespresso
- 3 cl Kahlua-kahvilikööriä
- 3 cl marsala-viiniä
- 25-30 savoiardi-keksejä
- kaakaojauhetta
Nektariinisalaatti
- 4 puolikypsää nektariinia
- 2-3 rkl tomusokeria
- 6 cl Passoa-likööriä
- 1 limetin raastettu kuori
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita keltuaisseos mascarponejuustoon. Sekoita yhteen hienosokeri, kahvi, espresso, Kahlua ja marsala-viini pienessä kulhossa. Mausta mascarponeseos 1-2 ruokalusikallisella kahviseosta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele juustoseokseen.
2. Kasta savoiardikeksejä jäljellä olevassa kahvisekoituksessa yksi kerrallaan ja vain puoliväliin keksiä. Lado keksit vuoan pohjalle. Käännä ne aina niin, että kastettu puoli tulee vastapäätä edellistä keksiä. Keksejä pitää olla niin monta, että ne peittävät vuoan pohjan. Peitä keksit mascarponetahnalla ja laita vuoka jääkaappiin, mielellään yön yli.
3. Nektariinisalaatti: Laita uuni kuumimpaan asentoon ja grillivastus päälle. Halkaise nektariinit ja poista siemen. Laita puolikkaat kuoripuoli ylöspäin uunivuokaan ja sirottele päälle tomusokeria. Grillaa ylätasolla, kunnes kuoret alkavat irrota. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä. Kuori nektariinit ja leikkaa ne palasiksi, sekoita Passoa-liköörin, limetinkuoren ja tomusokeririppusen kanssa. Anna salaatin vetäytyä 30 minuuttia.
4. Puuteroi tiramisu ohuella kaakaopeitteellä ja leikkaa se annospaloihin ennen tarjoilua. Tarjoa sen kanssa nektariinisalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku