Tiramisu ja paahdettu nektariinisalaatti

Klassinen, mahtavan ihana italialainen jälkiruoka saa tässä ohjeessa tasapainoa pirteistä hedelmämauista. Tiramisu maistuu parhaimmalta, jos sen valmistaa jo edellisenä päivänä.

Kuudelle

  • 500 g mascarpone-juustoa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 rkl sirotesokeria
  • ½ dl kylmää kahvia
  • 1 tuplaespresso
  • 3 cl Kahlua-kahvilikööriä
  • 3 cl marsala-viiniä
  • 25-30 savoiardi-keksejä
  • kaakaojauhetta

Nektariinisalaatti

  • 4 puolikypsää nektariinia
  • 2-3 rkl tomusokeria
  • 6 cl Passoa-likööriä
  • 1 limetin raastettu kuori

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita keltuaisseos mascarponejuustoon. Sekoita yhteen hienosokeri, kahvi, espresso, Kahlua ja marsala-viini pienessä kulhossa. Mausta mascarponeseos 1-2 ruokalusikallisella kahviseosta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele juustoseokseen.

2. Kasta savoiardikeksejä jäljellä olevassa kahvisekoituksessa yksi kerrallaan ja vain puoliväliin keksiä. Lado keksit vuoan pohjalle. Käännä ne aina niin, että kastettu puoli tulee vastapäätä edellistä keksiä. Keksejä pitää olla niin monta, että ne peittävät vuoan pohjan. Peitä keksit mascarponetahnalla ja laita vuoka jääkaappiin, mielellään yön yli.

3. Nektariinisalaatti: Laita uuni kuumimpaan asentoon ja grillivastus päälle. Halkaise nektariinit ja poista siemen. Laita puolikkaat kuoripuoli ylöspäin uunivuokaan ja sirottele päälle tomusokeria. Grillaa ylätasolla, kunnes kuoret alkavat irrota. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä. Kuori nektariinit ja leikkaa ne palasiksi, sekoita Passoa-liköörin, limetinkuoren ja tomusokeririppusen kanssa. Anna salaatin vetäytyä 30 minuuttia.

4. Puuteroi tiramisu ohuella kaakaopeitteellä ja leikkaa se annospaloihin ennen tarjoilua. Tarjoa sen kanssa nektariinisalaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.