Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tom yum kung -thaikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Annoksesta valmistuu lämmittävä ja ruokaisa keitto isolle porukalle.

Ainekset

  • 50 g galangalia
  • 100 g tuoretta inkivääriä
  • 1 nippu sitruunaruohoa
  • 1 ½ l vettä
  • 2 isoa punaista chiliä
  • 500 g luumutomaatteja
  • 2 nippua uutta sipulia varsineen
  • 600 g broilerinfileetä
  • 1 l kookosmaitoa
  • 1 dl kalakastiketta
  • 2 dl osterikastiketta
  • ½ dl raakaruokosokeria
  • muutama kaffir-limen lehti tai/ja thai-basilikaa
  • 4 limetin mehu
  • 2 ruukkua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa galangal-juuri sekä tuore inkivääri lohkoiksi. Riko sitruunaruohon varret rikki veitsen lappeella.

Lämmitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää galangal, inkivääri ja sitruunaruoho.

Lisää punaiset chilit kokonaisena liemen sekaan. Keittele pari minuuttia.

Maistele välillä liemen vahvuutta. Jos liemi on liian vahvaa, poista chilit.

Pilko tomaatit neljään osaan ja siivuta sipulit (myös vihreät osat) ja lisää ne kattilaan.

Leikkaa broilerifileet ohuiksi (2–3 mm:n) suikaleiksi.

Kun kattilan seos kiehuu, lisää sekaan broilerisuikaleet ja kookosmaito. Anna kiehahtaa. Mausta keitto kalakastikkeella ja osterikastikkeella. Lisää sokeri, kaffir-limen lehdet ja vihreät sipulit ja limetin mehu maistellen. Lisää lopuksi silputtu thaibasilika ja korianteri.

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto