Tomaattikeitto

Samettinen ja kevyt tomaattikeitto on herkullista kesäruokaa. Keitto sopii grilliaterian alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 – 2 valkosipulinkynttä
  • 1 keltasipuli
  • tilkka öljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 5 – 7 dl kasvislientä
  • 10 – 15 lehteä basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kalttaa tomaatit. Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti. Halkaise tomaatit ja poista siemenet.

Kuori ja pilko valkosipuli ja keltasipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljytilkassa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja tomaatit.

Kaada päälle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä sen verran että tomaatit peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia.

Ota kattila liedeltä ja lisää keittoon basilikanlehdet. Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla ja tai tehosekoittimessa.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.