Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Samettinen ja kevyt tomaattikeitto on herkullista kesäruokaa. Keitto sopii grilliaterian alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 – 2 valkosipulinkynttä
  • 1 keltasipuli
  • tilkka öljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 5 – 7 dl kasvislientä
  • 10 – 15 lehteä basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kalttaa tomaatit. Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti. Halkaise tomaatit ja poista siemenet.

Kuori ja pilko valkosipuli ja keltasipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljytilkassa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja tomaatit.

Kaada päälle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä sen verran että tomaatit peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia.

Ota kattila liedeltä ja lisää keittoon basilikanlehdet. Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla ja tai tehosekoittimessa.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto