Tomaattikeitto
Samettinen ja kevyt tomaattikeitto on herkullista kesäruokaa. Keitto sopii grilliaterian alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi tuoreen leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg tomaatteja
- 1 – 2 valkosipulinkynttä
- 1 keltasipuli
- tilkka öljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 5 – 7 dl kasvislientä
- 10 – 15 lehteä basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kalttaa tomaatit. Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti. Halkaise tomaatit ja poista siemenet.
Kuori ja pilko valkosipuli ja keltasipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljytilkassa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja tomaatit.
Kaada päälle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä sen verran että tomaatit peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja lisää keittoon basilikanlehdet. Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla ja tai tehosekoittimessa.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti