Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattinen maa-artisokkakeitto ja katkarapuraguu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kata pöytään sametinpehmeä maa-artisokkakeitto. Muhkuraisten maa-artisokkien kuoriminen vie jonkin verran aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Katkarapuraguu tekee keitosta ruokaisamman.

4 annosta

  • 400 g maa-artisokkia
  • 1-2 perunaa
  • 6 dl lihalientä maun mukaan
  • 2 dl omenasiideriä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Raguu

  • 50 g maa-artisokkia
  • 1 tomaatti
  • 1 omena
  • 15-20 katkarapua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 nippu timjamia tai tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori maa-artisokat ja perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Mittaa pataan liemi ja siideri ja keitä palat pehmeiksi. Lisää kerma.

2. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Raguu: Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Kuutioi tomaatti ja omena. Kuori ja paloittele katkaravut. Kuullota maa-artisokkia, tomaattia, omenaa ja katkarapuja oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla tai tillillä. Annostele keitto ja raguu lautasille.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto