Tomaattinen maa-artisokkakeitto ja katkarapuraguu
Kata pöytään sametinpehmeä maa-artisokkakeitto. Muhkuraisten maa-artisokkien kuoriminen vie jonkin verran aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Katkarapuraguu tekee keitosta ruokaisamman.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g maa-artisokkia
- 1-2 perunaa
- 6 dl lihalientä maun mukaan
- 2 dl omenasiideriä
- 1 dl kermaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Raguu
- 50 g maa-artisokkia
- 1 tomaatti
- 1 omena
- 15-20 katkarapua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 nippu timjamia tai tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori maa-artisokat ja perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Mittaa pataan liemi ja siideri ja keitä palat pehmeiksi. Lisää kerma.
2. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.
3. Raguu: Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Kuutioi tomaatti ja omena. Kuori ja paloittele katkaravut. Kuullota maa-artisokkia, tomaattia, omenaa ja katkarapuja oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla tai tillillä. Annostele keitto ja raguu lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa