Tonnikalaa punaisen chutneyn kanssa

Tuore, vastapaistettu tai grillattu tonnikala tarjoiltuna mausteisen chutneyn kanssa voi vakuuttaa piintyneimmänkin kalan vastustajan. Chutneyn voi tehdä päivää ennen.

Neljälle

  • 4 palaa tuoretta tonnikalaa à 150 g
  • suolaa ja valkopippuria

Chutney

  • 8 tomaattia
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista chiliä
  • 2 kypsää mangoa
  • 1 vihreä omena
  • 1 rkl korintteja
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl riisiviinietikkaa
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 limettiä

Tarjoiluun

  • 2 limettiä
  • 4 annosta keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Chutney: Kalttaa tomaatit ja jaa ne neljään osaan. Kuori ja siivuta punasipulit ja valkosipulinkynnet, poista chilistä siemenet. Kuori, poista siemenet ja viipaloi mangot ja omena. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuli, valkosipulit ja chili ruskistamatta. Lisää mango, omena, tomaatit ja korintit. Sekoita ja lisää sitten viinietikka ja siirappi. Anna chutneyn poreilla miedolla lämmöllä 20 minuuttia, kunnes se paksunee. Sekoita silloin tällöin.

2. Huuhdo ja kuivaa kalapalat ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista kalaa 1 - 1½ minuuttia kummaltakin puolelta keskilämpöisessä pannussa. Tarjoa kala vastakeitetyn riisin, chutneyn ja limetin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat