Uunipaistettua BBQ-kanaa lohkoperunoilla

Välillä vatsa kaipaa barbecueta vaikka sää ei sallisikaan ulkona grillaamista. Valmista silloin kanankoipia ihanassa BBQ-kastikkeessa uunissa, tarjoile rapeiden lohkoperunoiden kera.

Neljälle

  • 4 kanankoipea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

BBQ-kastike

  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • ½ dl coca colaa
  • ½ dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl worcestershirekastiketta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna keltasipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Paista sipuli öljyssä, purista mukaan valkosipuli. Laita seos kattilaan, kaada päälle coca cola ja ketsuppi. Mausta chilillä, worcestershirekastikkeella, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi, laita sivuun.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat, lohko ne ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Kuivaa lohkot ja laita ne uuninkestävään, öljyllä voideltuun vuokaan. Paista uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ennen tarjoilua.

3. Hiero kanankoivet suolalla ja pippurilla. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, käännä koivet. Penslaa ne BBQ-kastikkeella ja paista vielä 20 minuuttia. Kokeile, että lihasta valuva neste on läpinäkyvää, kun pistät koipia luun läheltä. Paista muuten vielä muutama minuutti. Penslaa BBQ-kastikkeella ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!