Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanavartaat ja sataykastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kookos maistuu niin maitona kuin hiutaleinakin.

Ainekset

  • 4 kanan maustamatonta rintafilettä

Marinadi

  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • thai chili -kastiketta
  • limen raastettu kuori ja mehu

Sataykastike

  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 prk maapähkinävoita
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 silputtu valkosipuli
  • 1 punainen chili silppuna

Koristeluun

  • tuoretta korianteria
  • kookoshiutaleita
  • 1 lime lohkoina

Valmistusohje

Leikkaa kanafileet pituussuunnassa kolmeen pitkään suikaleeseen ja laita marinadiin vaikka jo edellisenä iltana. Kun kanat ovat aikansa levänneet marinadissa, pujota jokainen suikale omaan varrastikkuunsa. Laita uuniin 200 astetta ja grillivastukset päälle, niin kanat saavat hyvän värin. Kanat kypsyvät uunissa noin 20 minuutissa.

Tee vartaiden kypsyessä sataykastike. Kuumenna kattilassa tilkka maapähkinäöljyä ja kuullota siinä chili, inkivääri ja valkosipuli. Kun ne ovat pehmenneet, heitä kattilaan kookosmaito ja puolet maapähkinävoista, anna kiehahtaa. Laske lämpöä sekoittaen koko ajan, maapähkinä palaa helposti kattilan pohjaan. Kastike on valmista, kun se on sakeaa kuin sosekeitto. Mausta tarvittaessa tilkalla kalakastiketta tai juustokuminaripauksella.

Ennen tarjoilua ripottele kanavartaiden päälle kookoshiutaleita ja silputtua korianteria. Tarjoile kastike pienissä dippikulhoissa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat