Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tumma ranskalainen suklaamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile päivällisen päätteeksi klassinen ranskalainen suklaavaahto.

Neljälle

  • 200 g tummaa suklaata, 70 %
  • 3 dl kuohukermaa

Maunantajaksi

  • 1 rkl pikakahvijauhetta

Koristeluun

  • tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei niin kovaksi kuin esimerkiksi kakkuun. Sekoita siihen kahvijauhe.

2. Lisää sitten suklaa kermavaahtoon, vähän kerrallaan. Kerma paksunee hieman kun lisäät suklaan.

3. Lusikoi seos kahvikuppeihin tai tarjoilukulhoihin. Laita kulhot kylmään muovikelmun alle tarjoiluun asti. Höylää päälle tummaa suklaata suklaalevyn reunasta juustohöylän avulla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse