Tumma ranskalainen suklaamousse

Tarjoile päivällisen päätteeksi klassinen ranskalainen suklaavaahto.

Neljälle

  • 200 g tummaa suklaata, 70 %
  • 3 dl kuohukermaa

Maunantajaksi

  • 1 rkl pikakahvijauhetta

Koristeluun

  • tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei niin kovaksi kuin esimerkiksi kakkuun. Sekoita siihen kahvijauhe.

2. Lisää sitten suklaa kermavaahtoon, vähän kerrallaan. Kerma paksunee hieman kun lisäät suklaan.

3. Lusikoi seos kahvikuppeihin tai tarjoilukulhoihin. Laita kulhot kylmään muovikelmun alle tarjoiluun asti. Höylää päälle tummaa suklaata suklaalevyn reunasta juustohöylän avulla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.