Tumma ranskalainen suklaamousse
Tarjoile päivällisen päätteeksi klassinen ranskalainen suklaavaahto.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 200 g tummaa suklaata, 70 %
- 3 dl kuohukermaa
Maunantajaksi
- 1 rkl pikakahvijauhetta
Koristeluun
- tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei niin kovaksi kuin esimerkiksi kakkuun. Sekoita siihen kahvijauhe.
2. Lisää sitten suklaa kermavaahtoon, vähän kerrallaan. Kerma paksunee hieman kun lisäät suklaan.
3. Lusikoi seos kahvikuppeihin tai tarjoilukulhoihin. Laita kulhot kylmään muovikelmun alle tarjoiluun asti. Höylää päälle tummaa suklaata suklaalevyn reunasta juustohöylän avulla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka