Turskaa tillikastikkeella
Jos haluat turskasta hieman juhlavamman, raasta päälle keitettyä perunaa, josta tulee uunissa rapea peite.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g turskanselkää tai turskafileetä
- (keitettyjä, kylmiä, raastettuja perunoita)
- nokare voita
Kastike
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 1 kalaliemikuutio tai 2 rkl kalafondia
- 2 dl crème fraichea (ranskankermaa), joka kestää keittämistä
- ½-1 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 dl hienonnettua, tuoretta tilliä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä kala perunalla ja voinokareella. Paista uunissa 20 minuuttia.
2. Valmista kastike kalan kypsyessä: Keitä kerma ja kalaliemi. Lisää ranskankerma ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
3. Mausta sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla.
4. Kaada lautasille kastikkeesta peili. Asettele kalat päälle, tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku