Uunikylki ja pinaattimuhennos

Kypsennä siankylki palana uunissa, niin saat maksimaalisen maun, mutta minimaalisesti käryä keittiöön.

Neljälle

  • 800 g tuoretta siankylkeä
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl vettä
  • 4-6 tomaattia
  • hyppysellinen oreganoa
  • 350 g pinaattimuhennosta pakasteena
  • 1 dl kermaa
  • 1 maustemitta muskottia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa siankylkipalan kamara raidalliseksi terävällä veitsellä. Mausta liha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Nosta uunivuokaan ja paina lihaan paistomittari.

2. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 85 astetta. Penslaa lihaa paistamisen loppupuolella veteen sekoitetulla siirapilla. Leikkaa risti tomaattien päähän, sirota päälle vähän suolaa ja oreganoa ja laita mukaan paistumaan viimeiseksi 20 minuutiksi.

3. Kuumenna pinaatti, lisää kerma ja mausta muskotilla. Viipaloi liha ja nosta pinaattipedille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!