Uunileivät olutkuorrutuksella
Ainekset
- 12 paahtoleipää
- 3 kananmunaa
- 400 g juustoraastetta
- n. 1,5 dl olutta
- mustapippuria ja suolaa
- 200 g rapeaksi tiristettyä savukylkeä suikaleina
- 1/2 rasia herkkusieniä
- 12 kuivattua luumua
- ketsuppia
Valmistusohje
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää olutta vähän kerrallaan, kunnes saat kuohkean ja taikinamaisen löysähkön seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla, noin teelusikallinen suolaa riittää tähän määrään.
Leikkaa herkkusienet ihan ohuiksi viipaleiksi. Voitele paahtoleivät ketsupilla ja asettele jokaisen päälle herkkusieniä. Ripottele leiville savukylkisuikaleet ja asettele jokaisen keskelle yksi luumu. Lusikoi jokaiselle leivälle juustokuorrutetta pari kolme lusikallista ja paista uunissa 220 asteessa grillivastuksella, kunnes juustokuorrutus on rapea ja saanut kauniin paahtuneen värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"