Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunileivät olutkuorrutuksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 12 paahtoleipää
  • 3 kananmunaa
  • 400 g juustoraastetta
  • n. 1,5 dl olutta
  • mustapippuria ja suolaa
  • 200 g rapeaksi tiristettyä savukylkeä suikaleina
  • 1/2 rasia herkkusieniä
  • 12 kuivattua luumua
  • ketsuppia

Valmistusohje

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää olutta vähän kerrallaan, kunnes saat kuohkean ja taikinamaisen löysähkön seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla, noin teelusikallinen suolaa riittää tähän määrään.

Leikkaa herkkusienet ihan ohuiksi viipaleiksi. Voitele paahtoleivät ketsupilla ja asettele jokaisen päälle herkkusieniä. Ripottele leiville savukylkisuikaleet ja asettele jokaisen keskelle yksi luumu. Lusikoi jokaiselle leivälle juustokuorrutetta pari kolme lusikallista ja paista uunissa 220 asteessa grillivastuksella, kunnes juustokuorrutus on rapea ja saanut kauniin paahtuneen värin.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä