Uunimureke ja stroganoffkastike
Tämän aterian kruunaajaksi nousee loistava kastike. Aivan tavallinen murekepitko saa kasvojenkohotuksen monen maun soosilla. Keitetyt perunat tai riisi eivät pilaa vaikutelmaa, vaan menevät siinä sivussa ja vievät nälän.
Neljälle
- 500 g sikajauhelihaa
- ½ sipuli
- 1 pieni muna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ½ dl korppujauhoa
- ½ maustemittaa muskottiraastetta
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa ja valkopippuria
Stroganoffkastike
- 2 rkl sipulisilppua
- 100 g herkkusieniä
- 20 g punaista paprikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 4 dl vettä
- 1 laakerinlehti
- 1 tl provencen yrttimausteita
- ½ tl sambal oelekia
- 1 rkl persiljasilppua
- 2 rkl maustekurkkusilppua
- 2 rkl hillosipulisilppua
- 1 tl kaprista
- 1 dl kermaa
- 4 cl vodkaa tai giniä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta sipuli ja valkosipuli. Sekoita jauhelihaan sipuli, muna, korppujauho, muskotti, paprikajauhe, suola ja pippuri. Muotoile mureketaikinasta pitkänomainen limppu ja nosta se voideltuun uunivuokaan.
2. Penslaa murekkeen pinta vedellä. Paista mureketta uunissa tunti. Jätä se jäähtyvään uuniin. Viipaloi vasta juuri ennen tarjoilua.
3. Kastike: Silppua sipuli, herkkusienet, paprika ja persilja ja kuullota silppuja öljyssä. Purista niiden joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta tomaattipyreellä, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää vettä, laakerinlehti, provencen yrtit, sambal ja persilja. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Silppua maustekurkku ja hillosipulit. Sekoita kastikkeeseen yhdessä kapristen, kerman ja vodkan tai ginin kanssa. Keitä kastiketta kokoon halutun paksuiseksi. Tarjoile murekkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä