Uuniomeletti simpukkamuhennoksen kera
Uunimunakkaat olivat takavuosina suosittuja, ja nyt ne olisi aika herättää henkiin. Voit vaihdella muhennokseen esimerkiksi katkarapuja ja parsaa.
Neljälle
- 3 dl maitoa
- 3 munaa
- 2 tl vehnäjauhoa
- suolaa ja mustapippuria
Muhennos
- 1 purkki simpukoita vedessä
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl simpukkalientä + kermaa
- suolaa ja pippuria
- 3 rkl tillisilppua
- ½ dl persiljasilppua
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta maito ja anna jäähtyä. Sekoita jauho pieneen maitotilkkaan ja vatkaa seos maitoon munien kanssa, mausta. Kaada seos hyvin voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa, kaada joukkoon simpukkalientä ja kerma, keitä 5 minuuttia.
3. Mausta ja kääntele simpukat sekä tillisilppu seokseen. Levitä muhennos omeletin päälle ja sirottele pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka