Uuniomeletti simpukkamuhennoksen kera

Uunimunakkaat olivat takavuosina suosittuja, ja nyt ne olisi aika herättää henkiin. Voit vaihdella muhennokseen esimerkiksi katkarapuja ja parsaa.

Neljälle

  • 3 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 2 tl vehnäjauhoa
  • suolaa ja mustapippuria

Muhennos

  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl simpukkalientä + kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl tillisilppua
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta maito ja anna jäähtyä. Sekoita jauho pieneen maitotilkkaan ja vatkaa seos maitoon munien kanssa, mausta. Kaada seos hyvin voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa, kaada joukkoon simpukkalientä ja kerma, keitä 5 minuuttia.

3. Mausta ja kääntele simpukat sekä tillisilppu seokseen. Levitä muhennos omeletin päälle ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.