Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uuniomeletti simpukkamuhennoksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uunimunakkaat olivat takavuosina suosittuja, ja nyt ne olisi aika herättää henkiin. Voit vaihdella muhennokseen esimerkiksi katkarapuja ja parsaa.

Neljälle

  • 3 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 2 tl vehnäjauhoa
  • suolaa ja mustapippuria

Muhennos

  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl simpukkalientä + kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl tillisilppua
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta maito ja anna jäähtyä. Sekoita jauho pieneen maitotilkkaan ja vatkaa seos maitoon munien kanssa, mausta. Kaada seos hyvin voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa, kaada joukkoon simpukkalientä ja kerma, keitä 5 minuuttia.

3. Mausta ja kääntele simpukat sekä tillisilppu seokseen. Levitä muhennos omeletin päälle ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas